Bel ons

Schotland 7 dagen September 2016

Schottisch Highlands Explorer 11 t/m 17 September 2016

Bij inbegrepen:

– De reis gaat door bij minimaal 4 personen, 2 voertuigen. Er hebben zich in maart 2016 al twee voertuigen ingeschreven dus gegarandeerd gaat u op pad.

-Schotse begeleiding. Met deze gids hebben we al meerdere malen samengewerkt en zal een 100% perfecte trip samen met u maken

De reis is op basis van:

7 overnachtingen met diner en ontbijt op basis van een twee persoons kamer

6x lunches, entreegelden en activiteiten

schotse gids tijdens de gehele trip

Niet inbegrepen zijn de overtocht, de lunch op dag 6, drankjes , brandstof en persoonlijke uitgaven

Dag 1

We ontmoeten elkaar op de Schotse grens en rijden ongeveer 100 mijl door het grensgebied tussen Engeland en Schotland. We zullen de nacht doorbrengen in Peebles. Voor we daar aankomen zullen we rijden over een aantal Greenlanes op de Schotse grens via Hadrian’s Roman wall en Kielder Water and Forest. Bij het oversteken van de grens later in de ochtend zullen we via de heuvels op het landgoed  Selkirkshire wat 4×4 fun hebben bij het 4×4 training centre in Peebles.

Dag 2

We verlaten Peebles via de heuvels ten noorden. In de richting van Edinburgh steken we de rivier over bij Queensferry en bezichtigen we de beroemde Forth Bridges. Dan gaan we noordwestelijke richting naar Perthshire via Gleneagles en dat is het startpunt van de Schotse higlands. In de middag verkennen we een groot terrein van het Land Rover experience centre voor wat 4×4 fun. Voordat we naar het hotel gaan is er een kans om naar de lokale wiskey brouwerij te gaan. Een Bob kan geregeld worden. Daarna arriveren jullie bij het hotel voor de avond in Aberfeldy. Deze dag zal ongeveer 100 mijl rijden zijn.

Dag 3

Vandaag rijden jullie over Green Lanes voor ongeveer 130 mijl dwars door 4×4 tracks op privé terreinen. De route van vandaag gaat van Aberfeldy richting het noorden door de berge van Loch Tay en Killin door Glen Lochay en ruige paden richting Glen Lyon. Uiteindelijk gaan we over bergen van 1000 meter hoog. Dit gebied is het historisch middelpunt van Schotland en typeert zich door de vele regenval wat jaarlijks kan oplopen tot wel 2500 mm per jaar. Wanneer we in Glen Lyon zijn  zal je opvallen dat hier maar 150 mensen wonen in een straal van 25 mijl. In Fortingall, een voormalig noordelijke Romeinse basis zal de route via Schiehallion, Tummel, Trinafour, Drumochter Pass naar Laggan en uiteindelijk leiden naar een 50,000 hectare groot privé terrein. Het hotel voor vanavond is dicht bij Laggan. Totaal ongeveer 120 mijl waarvan 30-40 offroad.

Dag 4

Vanaf vandaag gaat de route weer richting het zuiden over verharde wegen van ongeveer 100+ mijl met fantastische uitzichten. Vandaag op het programma de hoogste berg van de UK, Ben Nevis, Fort William, Glen Co, Rannoch Moore, Glen Orchy, Loch Awe naar Loch Fyne. Vandaag zal een dag zijn met een route die veelal onderbroken zal worden door Sea Loch’s. Loch’s Fyne en Long zullen er voor zorgen dat de route land inwaarts gaat voordat we uiteindelijk zullen arriveren nabij de zee van Gare Loch home van de UK submarine vloot. Nu zal de route slechts 20 mijl verwijderd zijn van Schotlands grootste stad Glasgow en dichtbij Schotlands grootste binnenlandse Loch, Loch Lomond. We zullen reizen door de Loch Lomond en de trossachs national park naar het hotel voor de nacht nabij Helensburgh. 140 mijl exclusief asfalt vandaag maar veel smalle leuke weggetjes.

Dag 5

Dit is een dag met rijden op de hoofdwegen om van Loch Long South over de rivier Clyde naar het westen van Glasgow te rijden. Eenmaal over de rivier gaan we richting het vertrek van King Robert the Bruce, Ayrshire en richting Galloway. De route zal richting Galloway en Southeren Ayrshire biosphere en Galloway Forrest Park gaan. Grootste deel van de middag zullen we doorbrengen in de Galloway Highlands voordat we zullen arriveren in het hotel voor de komende drie nachten. Dit hotel ligt in een historische oude vissershaven stadje genaamd Kirkcudbright. Vandaag zullen we één van de oudste Hydro Electric Schemes zien, we zullen een verlaten herdershuis bezoeken en dan rijden we richting één van de hoogste punten van galloway en bezoeken we een leefgebied van de Golden Eagle. Hopelijk zullen werendieren en wilde geiten signaleren. Vervolgens gaan we richting Kirkcudbright via het bos en een leefgebied van onder andere otters. Deze dag zal ongeveer 130 mijl zijn met ongeveer 50 mijl daarvan aan asfalt. Één van de komende twee nachten zullen we een avond trip maken richting Galloway Forrest dark Sky park.

Dag 6

Vandaag zijn we zijn welkom op een groot privé multifunctioneel terrein van maar liefst 11000 hectare voor een introductie met veld sporten en uiteraard Off road rijden. In de ochtend krijgen jullie ene instructie voor het schieten met shotguns en jacht geweren in één van de beste schietscholen van Schotland. Vervolgen krijgen jullie een lunch gevolgd door vrije tijd bedoeld voor het verkennen van het landschap. Dit is een kans om meer van het traditionele off road terrein zelfstandig te ontdekken. Het betreft hier geweldige locaties voor wild life bezichtiging en dit is het moment om je foto camera er bij te pakken. Het aantal kilometers voor vandaag is aan u. Er zijn ongeveer 50 mijl aan 4×4 tracks waarvan een gedeelte niet voor de bangeriken onder ons zal zijn.

Dag 7

We verlaten het hotel en gaan richting het westen via Loch’s skerrow en Fleet. We zullen Machars van Galloway bezoeken evenals The Cradle of Christianity in Schotland en nog richting het westen van Galloway Moors. We zullen richting één van de meest zuidelijke gelegen punten van Schotland gaan, Mull of Galloway. Hier gaan we RSPB reservaat bezoeken en tevens een uitkijk spot bezoeken om een hapje te eten in een restaurant gebouwd in een 400 Foot Cliff. Uiteindelijk weer terug naar het hotel voor een laatste diner in Schotland.

De kosten hiervan komen op €1608,- per persoon incl. btw. op basis van de huidige ( maart 2016) stand van de pond. Gebaseerd op 2 personen per auto.

Dit is dus exclusief overtocht, lunch op dag 6, drankjes, brandstof en overige uitgave

Bij inbegrepen:

  • De reis gaat door bij minimaal 4 personen, 2 voertuigen. Er hebben zich al twee voertuigen ingeschreven (maart 2016) dus hij gaat door.
  • En is enkel met Schotse begeleiding. De Schotse gids hebben we al meerdere keren mee gewerkt en we vertrouwen er dan ook voor 100% op dat hij een perfecte trip met jullie maakt.

Deze reis is op basis van:

  • Schotse gids voor de gehele trip
  • 7 overnachtingen met diner en ontbijt op basis van een tweepersoonskamer
  • 6 keer lunch en alle entree gelden en activiteiten

Naam (*)

Email (*)

Telefoonnummer

Bericht